2 TIPY NA RÝCHLY A ĽAHKÝ LETNÝ OBED

Máme dusno, teplo a veľa z nás sa potíme každý deň či už v práci, alebo vonku. Čo padne teda lepšie ako kvalitný, výživný a ľahký obed? V dnešnom blogovom článku prinášam 2 tipy na ľahké obedové varianty. Vhodné aj ako večera samozrejme.

TIP  1 – KREVETOVÝ ŠALÁT

DSC_9887

Čo potrebujeme:

  • 50g avokáda (očisteného a nakrájaného na kúsky)
  • 150g čerstvých kreviet ( už očistených)
  • kokosový / olivový olej
  • Mix listového šalátu
  • Rajčiny (pokárajané na kúsky)
  • Šalátovú uhorku (načistenú a pokrájanú na kocky)
  • Olivy ( umyté, na kúsky pokrájané)
  • Korenia: sušené chilli, sušený cesnak, oregano, bazalka, tymián, medvedí cesnak
  • Limetkovú šťavu ( stačí iba na dochutenie pár kvapiek)

Postup:

  1. Očistené a umyté krevety okoreníme troškou chilli, sušeného cesnaku spolu s tymiánom a zľahka restujeme na panvici na troške oleja. Restujeme postupne na malom ohni.
  2. Zatiaľ počas restovania  kreviet si pripravíme mix listového šalátu do jednej veľkej misy, kde pridáme aj nakrájané rajčiny, avokádo, uhorku, olivy. Pridáme ešte koreniny ako oregano, bazalku a sušený cesnak. Pokvapkáme troškou olivového oleja a dobre premiešame.
  3. Ak všetko máme hotové, už len všetko pekne zmiešame dokopy. Na záver podľa chuti môžete ešte pokvapkať limetkovou šťavou celý šalátik.

TIP 2 – KUS KUS -OVÉ RIZOTKO S TOFU A ZELENINKOU

APE4bff09_shutterstock_67651843

Čo potrebujeme:

  • 1 šálku kus kusu
  • 1 balenie tofu ( pokrájame na kúsky celé balenie)
  • 1/2 cukety (pokrájame na kúsky)
  • 150g Cherry paradajok (pokrájame na kúsky)
  • 1 veľká zelená papripka ( pokrájame na kúsky)
  • Olivový olej
  • Koreniny: čierne korenie a sušená bazalka
  • 1/2 mladej cibuľky (pokrájame na kúsky)
  • 1/2 mozarella light (nastrúhamé/nakrájame na malinké kúsočky)
  • morskú soľ

Postup:

  1. Na prípravu kus kusu: vysypeme šálku kus kusu do misy, do ktorej nalejeme 1 až 1 a pol pohára vriacej vody. Pridáme za jednu ČL olivový olej,  štipku morskej soli, premiešame a prikryjeme tanierom, aby sa vlhkosť nevyparovala. Po vsatí vody treba ochutnať či nie je kus kus suchý, ak je pridáme vodu alebo olej.
  2. Na rozohriatu panvicu dáme maslom a jarnú cibuľku, opražíme ju do sklovita. Ďalej pridáme cuketu, tofu nakrájané na kocky. Opečieme tofu dozlatista a pridáme nakrájané cherry paradajky a nakrájanú papriku .Celú zmes ochutíme čiernym korením a sušenou bazalkou (ak by ste chceli, môžete pridať aj kurkumu).
  3. Už napučaný kus kus vysypeme do panvice a celé premiešame aby sa suroviny spojili. Podávame posypané s troškou mozzareli light a prípadne s troškou podrvených kešu orechov.

Tak to boli na dnes 2 tipy na ľahký obed, alebo večeru. Vyskúšajte! A DOBRÚ CHUŤ! 

ABOUT THE AUTHOR

Som mladý chalan ktorého baví meniť život ludí k lepšiemu. Postup ktorý aplikujem na klientoch som najprv aplikoval na sebe.Som akreditovaný a certifikovaný výživový poradca - svoje vzdelanie som nadobudol v odlišných vzdelávacích organizáciach pre čo najširší zástup informácií. Pôsobím ako spoluautor knihy 107 neodolatelných smoothie receptov. - Zakladateľ Slovenského klubu zdravia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Rastislav Bagita 

SLOVAK HEALTH CLUB

Tel. kontakt : 0917 236 108

IČO: 50300971

DIČ: 1081179363

Miesto podnikania :

Levice /Slovensko

Archív