Aj takéto recepty patria do zdravej kuchyne. Ak už Vám dochádzajú nápady, dúfam že Vás inšpirujem.
Pomazánka z olomouckých syrečkov
Postup :
V miske roztlačíme tvaroh . Olomoucké syrečky, chren, uhorky nastrúhame na strúhadle. Pridajte prelisovaný cesnak a najemno nakrájanú cibuľku. Nátierku ochuťte
mletým čiernym korením, sladkou mletou červenou paprikou a soľou. Zmes poriadne premiešajte
spolu so semienkami a podávajte so zeleninou a pečivom.
INGREDIENCIE
6 PL tvaroh tučný hrudkovitý (102 g)
½ strúčik cesnak (1.5 g)
½ x kus (40 cm) jarná cibuľka (22 g)
5 g chren
½ (8 cm) ks uhorky zavárané kyslé (17 g)
20 g olomoucke syrečky/tvarôžky/kvargle
1 x krajec chlieb celozrnný ražný (ideálne
kváskový) (50 g)
10 ks cherry paradajky (120 g)
1 ČL ľanové semená (3 g)
2. Krupicová kaša s orechami
Postup:
Mlieko zohrejte a postupne doň pridajte krupicu. Necháme povariť. V prípade, ak by bola kaša
príliš hustá, pridajte trochu vody. Odstavte z plameňa, premiešajte s drvenými orechami a
medom. Vmiešajte tvaroh alebo proteín. Na záver môžete dochutiť štipkou škorice.
INGREDIENCIE
2 a ½ x PL pšeničná krupica (30 g)
2 a ½ dl mlieko plnotučné 3,5 % (250 g)
7 ks mandle (7 g)
4 ks orechy kešu (4 g)
3 PL tvaroh jemný hrudkovitý 2,5 % (51 g)
3.Pečivo s cviklovou nátierkou
Postup:
Červenú repu umyte, nešúpte a uvarte v celku v trochu osolenej vode, kým nie je mäkká. Nechajte
vychladnúť, ošúpte a najemno a nastrúhajte. Druhá možnosť je, že repu očistíte a zabalíte do alobalu,
pečiete pri 180 stupňoch asi hodinu. Vychladnutú repu nastrúhajte najemno. V druhej miske si
vidličkou roztlačte tvaroh a pretlačte cesnak. Primiešajte postrúhanú cviklu a dochuťte čiernym
korením a soľou. Na záver pridajte olej, ktorý dodá nátierke vláčnosť a lesk.
INGREDIENCIE
1 a ½ x krajec chlieb celozrnný ražný (ideálne
kváskový) (75 g)
½ x malý kus červená repa (25 g)
5 PL tvaroh jemný hrudkovitý 2,5 %
(85 g)
3 ČL olivový olej extra panenský (lisovaný za
studena) (15 g)
½ strúčik cesnak (1.5 g)
Pridaj komentár