Po niekoľkých tipoch na sladké fit a zdravé dobrotky, dnes konečne prinášam svoj prvý recept aj s kompletným postupom na neskutočne lahodné, chutné a zdravé fit Wrapy! Takže sa od dnešného dňa môžete tešiť na recepty aj na slano.
Zeleninu milujem a ešte viac jej špecifické kombinácie rôznych krajín. Preto som si dnes aj vybral typickú kombináciu zeleninovej plnky do bezlepkových Wrapov.
FIT Wrapy ala Italia
(bez lepku a laktózy)
Čo všetko potrebujeme?
- Bezlepkové Wrapy od firmy Schär
- Čerstvé 2 väčšie rajčiny
- Jarnú cibuľku 5 ks
- Šalátovú uhorku
- Šampióny – 4 ks
- Čierne olivy bez kôstky – 1 balenie
- 1 malá konzerva BIO rajčinového pretlaku
- Cesnak – 2 väčšie struky
- Čerstvú bazalku
- Čerstvé oregano
- Avokádo 1ks
- BIO panenský olivový olej
- Soľ
- Čerstvú rukolu
Všetky ingrediencie si nakrájame na drobné kúsky a pripravíme vopred.
Ako postupujeme:
1. Krok: Na panvicu si vylejeme trošku olivového oleja a pridáme doň rozmačkané a na drobno nakrájané avokádo, aby sme si tak vytvorili tukový kvalitný základ. Ohrievame do rozpustenia avokádového oleja.
2. Krok: Keď máme tukový základ rozpálený pridáme na drobno nakrájanú jarnú cibuľku, neskôr šampióny a miešame. Neskôr pridáme čierne olivy. Dobre miešame.
3. Krok: Ďalej pridáme trošku šalátovej uhorky, rajčiny a opäť dôkladne miešame. K záveru pridáme poseknú čerstvú bazalku a čerstvé oregano. Pridáme taktiež štipku soli.
4. Krok: Na záver do zmesky pridáme rajčinový pretlak a miešame cca 2 min na miernom ohni. Dávajte pozor na pripálenie.
5. Krok: Zmesku necháme trošku vychladnúť do misky a potom ju už iba plníme spolu s rukolou do wrapov, ktoré odporúčam predhriať.
A Wrapy ala Itália sú hotové! Dobrú chuť želám! Nabudúce sa môžete tešiť na recept na slano na severský spôsob! Nechajte sa prekvapiť!
Pridaj komentár