Ingrendiencie na jeden plech 30x22cm :
- 450 g špaldová hladká múka
- 100g rastlinný proteín (Nutrilite)
- 200 g masla
- 2 x vajce
- 100 g kyslej smotany
- 200 g brezový cukor
- štipka soli
- 1 lyžička strúhanej citrónovej kôry
- Plnka:
- 1,5 kg jabĺk
- 300 g brezový cukor
- 1 lyžička mletej škorice
- 200 g mletých vlašských orechov
- 1 lyžička mletej citrónovej kôry
Plech si vyložíme s papierom na pečenie. Zamiesime ingrediencie na cesto. Cesto je hotové keď sa nelepí. Keď je cesto hotové rozdelíme ho na dve časti, na menšiu a väčšiu časť. Vačšiu časť roztlačíme na plech a popicháme ho vydličkou. Menšiu zabalíme do fólie a odložíme do mrazničky.
Jablká si nastrúhame na strúhadle s väčšími dierkami. Po nastrúhaní musíme vytlačiť štavu z jabĺk aby koláč nebol veľmo vlhký. Pridáme ostatné ingrediencie a poriadne premiešame.
Plnku roztrieme rovnomerne na cesto. Odložené vychladené cesto nastrúhame na vrch. Koláč pečieme na 180C zhruba 35-45 minút do zlatista. Dobrú chuť
Pridaj komentár