Recept: Jablkový koláč – nízkosacharidový

Ingrendiencie na jeden plech 30x22cm :

  • 450 g špaldová hladká múka
  • 100g rastlinný proteín (Nutrilite)
  • 200 g masla
  • 2 x vajce
  • 100 g kyslej smotany
  • 200 g brezový cukor
  • štipka soli
  • 1 lyžička strúhanej citrónovej kôry
  • Plnka:
  • 1,5 kg jabĺk
  • 300 g brezový cukor
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 200 g mletých vlašských orechov
  • 1 lyžička mletej citrónovej kôry

Plech si vyložíme s papierom na pečenie. Zamiesime ingrediencie na cesto. Cesto je hotové keď sa nelepí. Keď je cesto hotové rozdelíme ho na dve časti, na menšiu a väčšiu časť. Vačšiu časť roztlačíme na plech a popicháme ho vydličkou. Menšiu zabalíme do fólie a odložíme do mrazničky.

Jablká si nastrúhame na strúhadle s väčšími dierkami. Po nastrúhaní musíme vytlačiť štavu z jabĺk aby koláč nebol veľmo vlhký. Pridáme ostatné ingrediencie a poriadne premiešame.

Plnku roztrieme rovnomerne na cesto. Odložené vychladené cesto nastrúhame na vrch. Koláč pečieme na 180C zhruba 35-45 minút do zlatista. Dobrú chuť

ABOUT THE AUTHOR

Som mladý chalan ktorého baví meniť život ludí k lepšiemu. Postup ktorý aplikujem na klientoch som najprv aplikoval na sebe.Som akreditovaný a certifikovaný výživový poradca - svoje vzdelanie som nadobudol v odlišných vzdelávacích organizáciach pre čo najširší zástup informácií. Pôsobím ako spoluautor knihy 107 neodolatelných smoothie receptov. - Zakladateľ Slovenského klubu zdravia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Rastislav Bagita 

SLOVAK HEALTH CLUB

Tel. kontakt : 0917 236 108

IČO: 50300971

DIČ: 1081179363

Miesto podnikania :

Levice /Slovensko

Archív